Strudel jabłkowy
Jest to bardzo prosty przepis a za razem bardzo dobry Strudel jablkowy.
Potrzebujemy :
- jedno ciasto francuskie ,
- 10 jabłek obranych ,
- rodzynki większą garść,
- cukier puder do smaku,
- cynamon do smaku .
Jabłka kroimy w drobną kostkę wrzucamy do miski , dorzucam cukier , cynamon , rodzynki wszystko razem mieszamy. Ciasto przekrawamy wzdłuż na środku , żeby nam wyszły dwa identyczne paski . Kładziemy na ciasto wymieszane jabłka i zawijam w taki jakby rulon . Tu gdzie się łączy ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem również po wierzchu , żeby się zarumienił podczas pieczenia .
Pieczemy 190* 7 min.
150* 20 min.
SMACZNEGO
Potrzebujemy :
- jedno ciasto francuskie ,
- 10 jabłek obranych ,
- rodzynki większą garść,
- cukier puder do smaku,
- cynamon do smaku .
Jabłka kroimy w drobną kostkę wrzucamy do miski , dorzucam cukier , cynamon , rodzynki wszystko razem mieszamy. Ciasto przekrawamy wzdłuż na środku , żeby nam wyszły dwa identyczne paski . Kładziemy na ciasto wymieszane jabłka i zawijam w taki jakby rulon . Tu gdzie się łączy ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem również po wierzchu , żeby się zarumienił podczas pieczenia .
Pieczemy 190* 7 min.
150* 20 min.
SMACZNEGO
Komentarze
Prześlij komentarz